7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

“Laž” Floriana Zellerja v Novi Gorici

Piše: Jože Jan

Slovensko ljudsko gledališče Celje bo gostovalo v SNG Nova Gorica v nedeljo, 14. novembra ob 18. uri in predstavilo komedijo »Laž« sodobnega francoskega pisatelja in dramatika Floriana Zellerja.

Zeller se v svojih številnih igrah poigrava s tematiko resnice in laži. Največkrat razčiščuje to večno zagato znotraj družinskega kroga, ki naj bi bil najbolj opdprt in dovzeten za resnico… a je mnogokrat podvržen laži. Danes resnica postaja vse bolj relativna.

V komediji »Laž«, Zeller predstavi zakonski par, ki povabi drugi zakonski par na večerjo. Najboljši prijatelji so. Stvari se zapletejo s sumom ljubezenske prevare, saj naj bi gostiteljica videla prijateljičnega moža, kako se poljublja z drugo žensko. Kaj narediti? Večerjo odpovedati in prijateljici povedati resnico ali lagati in resnico prikriti?

Florian Zeller se je rodil leta 1979 v Parizu in je sodobni francoski romanopisec in dramatik. Njegova dela so prevedena v številne tuje jezike, njegove igre pa se predstavljajo v mnogih uglednih gledališčih po svetu. Napisal je pet romanov in enajst dramskih besedil, za katere je prejel številne prestižne nagrade, med njimi več najvišjih gledaliških nagrad Molière.

 Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine