4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Kriminalka »Smrtna past« v Gledališču Tartini v Piranu

Piše: Jože Jan

V soboto, 12. februarja ob 19.30 bo v Gledališču Tartini v Piranu predstava kriminalke »Smrtna past« v izvedbi gledališke skupine Kulturnega prosvetnega društva Josip Lavtižar iz Kranjske gore.

Prizorišče kriminalke »Smrtna past« je delovni kabinet pisatelja. Dogajanje je postavljeno v 70. leta, z vložki sedanjosti. Pred očmi gledalcev se odvija zgodba z več preobrati in umori, a vendar se do konca ne ve, kdo je morilec in kdo res ubit. Zapletov je veliko, pasti za gledalce in tudi igralce pa še več…

Avtor kriminalke je Ira Levin, znan zlasti po romanih, ki so jih predelali tudi za filmsko platno. Med drugimi so zelo znani romani »Fantje iz Brazilije«, »Rosemary’s baby« in »Stepfordske ženske«.

V Bronxu rojeni Levin si je od nekdaj želel postati pisatelj, a je najprej delal kot filmski scenarist. Že s prvim delom »A kiss before dying« je doživel uspeh, roman mu je leta 1953 prinesel nagrado Edgarda Allana Poa. Roman so prenesli na film leta 1956 in 1991. Da so njegovi romani res tesno povezani s filmom, potrjuje njegov triler Silver, ki je tudi doživel filmsko različico.

Za kriminalko »Smrtna past« je Ira Levin prejel Nagrado Tony.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine