12 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

Koncert vokalne skupine Jazzva v Štanjelu

Piše: Jože Jan

V soboto, 4.decembra bo ob 19.00 uri v Štanjelu zopet zazvenela vrhunska vokalna glasba. V viteški dvorani gradu Štanjel bo gostovala vokalna skupina Jazzva.

Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila pred več kot desetletjem. Na svoji poti raziskovanja človeškega glasu pišejo nove zgodbe, iščejo harmonije in se poigravajo z različnimi glasovnimi barvami in učinki. Ves čas skušajo oblikovati in raziskovati svoj glasbeni slog, specifičen zvok in značilen nastop.

Z vsako skladbo, ki jo izvajajo, poskušajo najti poseben odnos in jo doživeto in pristno poustvariti. Njihov repertoar sestavljajo pesmi iz različnih žanrov, od popa, rocka in jazza do aranžmajev ljudskih pesmi.

O samih sebi je skupina napisala: »Upamo, da smo na pravi poti. Svoje ambicije uresničujemo s koncertiranjem, organiziranjem koncertov, snemanjem ter udeležbo na festivalih. Poleg nastopanja vsako jesen organiziramo tudi Ljubljana Vocal Festival, sedaj že tradicionalen festival vokalne glasbe. Seveda, preden pozabimo, smo urejeni, lepi, očarljivi, pametni, talentirani in kül. Pa tako skromni.«

Vstop na koncert je brezplačen. Prevzem vstopnic je možen v TIC Štanjel in TIC Sežana.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine