3.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor

Piše: Jože Jan

V četrtek, 27. januarja ob 19.30 bo v Veliki dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor Koncert Simfoničnega orkestra SNG Maribor s solisti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani.

Na Koncertu Simfoničnega orkestra SNG Maribor se bodo pod taktirko Iztoka Kocena predstavili naslednji solisti iz Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani: Daniel Šimek (akordeon), Samanta Škorja (klarinet), Lara Hrastnik (harfa) in Barbara Spital (flavta).

Na sporedu koncerta bo tudi noviteta »Zvezde«, ki jo je ustvaril skladatelj Davor Lončar Petrović por mentorstvom prof. Dušana Bavdka.

Poleg omenjene novitete so na programu tudi Simfonična fantazija in Allegro za akordeon in komorni orkester, op. 20 (Ole Schmidt), koncert za klarinet in orkester št. 2 v Es-duru, op. 74 (Carl Maria von Weber), Koncert za harfo in komorni orkester (Lucijan Marija Škerjanc) in Koncert za flavto in orkester (Andre Jolivet).

Iztok Kocen (1986), dirigent, skladatelj, zborovodja in pedagog študira orkestrsko dirigiranje na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Kot skladatelj je absolvent pri izr. prof. Dušanu Bavdku na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Njegove skladbe so bile do sedaj poleg Slovenije izvajane tudi v Avstriji, Italiji, Srbiji, na Češkem, Hrvaškem ter Bosni in Hercegovini.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine