14.3 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Koncert pihalnega kvinteta Slowind v Štanjelu

Piše: Jože Jan

V Viteški dvorani gradu Štanjel bo v soboto, 13. novembra ob 19. uri koncert pihalnega kvinteta »Slowind«.

Pihalni kvintet Slowind je bil ustanovljen leta 1994. Ansambel izvaja praktično vsa dela standardnega repertoarja za ta sestav, od klasikov do novejših obetavnih avtorjev našega časa. Radi se odzivajo vabilom za izvedbe novitet na mnogih evropskih odrih.

Slowind redno gostuje na nekaterih najpomembnejših prizoriščih sodobne glasbe, med drugimi Ars Musica Bruselj, Bienale Bern, Klangspuren Innsbruck, New Music Concerts Series Toronto, Contempuls Praga, Beneški bienale in Mednarodni glasbeni festival Takefu Japonska.

V Sloveniji je ansambel v zadnjih letih okrepil svojo dejavnost na področju slovenske glasbe in v pomladanskem času začel prirejati glasbeni festival »Slowindova pomlad«, jesen pa je bila dvajset let namenjena festivalu Slowind.

Festivalski spored redno snema in prenaša Radio Slovenija, posnetke koncertov pa predvajajo tudi tuje radijske postaje – BBC, Nizozemski radio in druge.

Za dosedanje delovanje je Slowind leta 1999 prejel Župančičevo nagrado, nagrado Prešernovega sklada leta 2003 ter Betettovo nagrado leta 2013.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine