14.3 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

Kobilarna Lipica išče najlepšo pravljico o lipicancu

Kosovelova knjižnica Sežana in Kobilarna Lipica sta razpisali literarni natečaj za najlepšo pravljico o lipicancu. Na njem lahko sodelujejo avtorji, starejši od 18 let, z eno še neobjavljeno pravljico v slovenskem jeziku v obsegu ene tipkane strani oz. 1875 znakov, so sporočili iz kobilarne.

Prispevke z naslovom Pravljica o Lipici v Kosovelovi knjižnici Sežana pričakujejo do petka, 18. januarja 2019.

Kobilarna Lipica je izvorna kobilarna lipicanske pasme konj, ene najstarejših kulturnih pasem konj na svetu, in dom več kot 300 lipicancev. “Bele lipicanske kobile in njihova temna žrebeta, eleganca najlepših žrebcev v predstavi Zgodba o Lipici in romantične vožnje s kočijo naj bodo navdih za najlepšo pravljico,” pozivajo v Kobilarni Lipica.

Med prispelimi pravljicami bo tričlanska komisija v sestavi Petra Hlača (Kosovelova knjižnica Sežana), Tina Čič (Kobilarna Lipica) in Barbara Simoniti (Društvo slovenskih pisateljev) izbrala tri najboljše pravljice, ki bodo objavljene na spletnih straneh Kosovelove knjižnice Sežana in Kobilarne Lipica.

Avtorji bodo prejeli praktične nagrade, prvonagrajena pravljica pa bo tudi predstavljena na uri pravljic v Kobilarni Lipica ob slovenskem kulturnem prazniku februarja prihodnje leto ter na uri pravljic v Kosovelovi knjižnici Sežana maja istega leta.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine