5.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Klic dobrote 2018, dobrodelni koncert za družine v stiski

Slovenska karitas skupaj z RTV Slovenija prireja 28. tradicionalni dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki bo v sredo, 28. novembra 2017 ob 20.00 v Dvorani Golovec v Celju. Koncert bo v letošnjem letu potekal pod geslom »Mladost iz korenin modrosti« in ga bodo prenašali  TV Slovenija, Radio Slovenija I. program in Radio Ognjišče. Prireditev v dvorano vsako leto privabi številne obiskovalce, ki pomagajo Karitas zbrati nujno potrebna sredstva za lajšanje stisk najrevnejših družin po vsej Sloveniji.

Številni nastopajoči glasbeniki, pevci, plesalci in drugi umetniki bodo tudi letos s svojim prostovoljnim nastopom nagovorili slovensko javnost. Trkali bodo na dobroto src in prinesli toplino v domove Slovenskih družin, ki so v stiski.

Na dobrodelnem koncertu bodo o spremljavi Tamburaškega orkestra Dobreč nastopili Andreja Zakonjšek Krt, Francka Šenk, Eva Černe, Klemen Torkar, Matjaž Stopinšek, Nuška Drašček, Nina Strnad, Anika Horvat, Marjana Mlinar, Luka Sešek, Marko Vozelj, Gregor Ravnik, Gašper Rifelj, Andrej Jerman, Matjaž Mrak, Kvartet Grm, Oktet Žetev in Vokalna skupina Krila.

Scenarij msgr. Franci Trstenjak in režija Tomaž Švigelj.

Pri dobrodelnem koncertu sodeluje tudi veliko mladih, ki udejanjanjo letošnje geslo Tedna Karitas »Mladost iz korenin modrosti«. Tako bo na sami prireditvi in pri pripravah več kot 40  mladih prostovoljcev  iz Mlade Karitas, iz Srednje zdravstvene šole Celje in lokalnih skavtov.

V studiu v Ljubljani pa bo telefone dvigovalo 71 prostovoljcev, skavtov in prostovoljcev iz Mlade Karitas. Mnogi sodelujejo že več let, kot Benjamin (22), ki je povedal: »V Klic dobrote sem že več let vključen kot prostovoljec. Sodelujem pri spremljanju nastopajočih, pripravi dvorane in scene. Super mi je, ker lahko podarim nekaj svojega prostega časa in na ta način pomagam ljudem v stiski.«

To bo tudi večer dobrih misli, ki jih bodo povezovali voditelji Ida Baš, Danica Godec in Jure Sešek  iz studia v Ljubljani pa nas bo nagovarjala s.Romana Kocjančič.     
V letu 2017 se je v času koncerta za družine v stiski zbralo 157.499,00 EUR. Z zbranimi sredstvi na koncertu in v spremljajočih akcijah Klica dobrote materialno pomoč vsako leto prejme preko več kot 20.000 družin po vsej Sloveniji.

Gledalci se boste lahko v času koncerta ob neposrednem televizijskem in radijskem prenosu s telefonskim darovanjem aktivno vključili v akcijo. Lahko boste nekomu pomagali, da bo lažje prenašal svoje stiske in težave ter dobil možnost za človeka vrednejše življenje. S koncertom želimo opozoriti na številne stiske družin in se zahvaliti vsem posameznikom in družinam za njihovo solidarnost.

Podatki za nakazila na TRR:
Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR : SI56 02140-0015556761
Namen: Klic dobrote – pomoč družinam
Sklic: 00 3514
Koda namena:CHAR
BIC banke: LJBASI2X

Naša prošnja vsem ljudem dobrega srca je, da skupaj pomagamo.

Slovenska karitas

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine