24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Jubilejni novoletni koncert ob 50-letnici delovanja Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik

Piše: Jože Jan

V sredo, 22. decembra in četrtek, 23. decembra ob 20.00 bo v Veliki dvorani Doma kulture Kamnik jubilejni novoletni koncert ob 50-letnici Simfoničnega orkestra Domžale-Kamnik.

Koncert obeta biti nekaj posebnega, kot se spodobi za tako lepo obletnico neprekinjenega delovanja Simfoničnega orkestra Domžale – Kamnik. K sodelovanju so povabili tri umetnike, ki so z orkestrom v preteklosti že sodelovali. Prvi izmed njih je tenorist Aljaž Farasin, ki danes sodi med najvidnejše zvezde opernega sveta na Slovenskem, z orkestrom je pa že sodeloval pred več kot desetletjem. Nekaj podobnega velja tudi za sopranistko Mojco Bitenc Križaj, ki je z orkestrom sodelovala pred tremi leti in navdušila orkester in publiko. Odličen vtis je kot povezovalec novoletnih koncertov leta 2017 pustil tudi vsestranski in karizmatični Jure Ivanušič, ki se je z veseljem odzval vabilu k sodelovanju na letošnjih jubilejnih novoletnih koncertih. Orkester dirigira Slaven Kulenović.

Solista se bosta predstavila z nekaterimi opernimi arijami velikanov italijanske opere, kot sta Giuseppe Verdi in Giacomo Puccini. Program orkestra pa vsebuje izrazito virtuozna dela Šostakoviča, Elgarja, Straussa, Čajkovskega, Hačaturjana in drugih.

Posebno doživetje bo izvedba novega dela ustanovitelja orkestra, prof. Tomaža Habeta, ki je v kratko orkestrsko fantazijo vključil temo Andreja Blumauerja – melodijo neuradne kamniške himne »Veselo v Kamnik«.

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine