2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Javno vodstvo po razstavi »Od osvoboditve do osamosvojitve« v Škofji Loki

Piše: Jože Jan

V soboto, 26. februarja ob 11.00 bo v Loškem muzeju javno vodstvo po razstavi »Od osvoboditve do osamosvojitve«. V Galeriji na gradu bo udeležba na vodstvu brezplačna, obvezna pa je predhodna prijava na [email protected] do 25. februarja.

Osrednja razstava »Od osvoboditve do osamosvojitve« je posvečena Škofji Loki in njenemu razvoju, odmevnejšim dogodkom in vsakdanjemu življenju od konca druge svetovne vojne do osamosvojitve.

Jugoslavija je pustila sledi na različnih področjih gospodarskega, družbenega in kulturnega življenja. V jugoslovanskem državnem okvirju se je loško območje spreminjalo, razvijalo, raslo in napredovalo.

Razstava skozi preplet različnih tem orisuje značilnosti in kompleknost življenja v večnacionalni državi in tedanji socialistični družbi. Teme so večplastno zastavljene in preko različnih medijev (zvok, video, predmeti, fotografije) omogočajo poglobljeno branje in razumevanje obdobja.

Poleg predmetov, bogatega fotografskega in časopisnega gradiva bodo prvič predstavljeni tudi spomini Ločanov na čas Jugoslavije in osamosvojitve Slovenije.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine