9.1 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Ivo Svetina odstopil z mesta predsednika DSP

Člani in članice Društva slovenskih pisateljev (DSP) so v ponedeljek prejeli pismo predsednika Iva Svetine. “Moram vas obvestiti, da sem 22. junija obvestil upravni odbor, da nepreklicno odstopam z mesta predsednika DSP. Razlogov za to mojo odločitev je več, med drugim so tudi osebne narave,” je njegove besede povzelo današnje Delo.

 

V pismu med drugim pravi, da je storil napako, ker je decembra lani znova kandidiral še za naslednja tri leta. “Tedaj bi moral biti bolj odločen in kandidaturo odkloniti, ne nazadnje tudi zaradi vse pogostejših zdravstvenih težav,” je njegove besede povzel časnik.

Svetina, ki izjav ne daje, je za STA potrdil, da bo svoje razloge za odstop pojasnil na izrednem občnem zboru v drugi polovici septembra, na katerem bo izvoljen tudi nov predsednik oziroma predsednica društva.

Članstvo pa je po pisanju Dela tudi obvestil, da od junija dela poslovnega sekretarja društva ne opravlja več Saša Jovanović, ker da je samovoljno (brez soglasja UO) zapustil delovno mesto, in da je UO sprejel tudi sklep, da bo avgusta opravljena revizija poslovanja društva za zadnje obdobje, ki jo bo izvedla pooblaščena revizijska hiša.

“Prepričan sem, da vas je mnogo, ki bi lahko suvereno vodili naše društvo. Zato me prihodnost naše hiše, Hiše izdelovalcev knjig, ne skrbi. Zahvaljujem se vam za zaupanje in vam želim lep preostanek poletja,” je njegove besede še povzel časnik.

Pisatelj, pesnik in dramatik Svetina DSP vodi od konca leta 2014, ko se je upokojil kot dolgoletni direktor Slovenskega gledališkega muzeja. Decembra lani je bil edini kandidat za ponovni mandat predsednika društva in je dobil visoko podporo med članstvom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine