13 C
Ljubljana
sreda, 8 maja, 2024

»Immaculata« znova v Mariboru

Piše: Jože Jan

Po petih letih igranja v domačih in tujih gledališčih se drama »Immaculata« vrača na oder Mariborske drame.

V torek, 14. decembra ob 20.00 se bo v Stari dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor predstavila drama Immaculata, zgodba matere, ki se spominja svojega sina in njegove brutalne smrti na križu.

Dramo sta po romanu Colma Tóibina »Marijin testament« dramatizirala in priredila Livija Pandur in Tomaž Pandur, ki dramo tudi režira.

Zgodba o Mariji je v novi adaptaciji še bolj intimna, bližnja in zgoščena. V intimnem monologu izpoveduje svojo resnico o dogodkih, ki so spremenili svet.

Marijo igra Nataša Matjašec Rošker, diplomirana na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani in stalna članica ansambla Drame SNG Maribor od leta 2007. Delovala je tudi v drugih poklicnih gledališčih v Sloveniji in sodelovala kot avtorica ali soavtorica. Nastopila je tudi v več celovečernih filmih in številnih kratkih, dokumentarnih in video filmih. Za svoje delo je prejela veliko nagrad doma in v tujini.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine