13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Herman Gvardjančič z razstavo del v Galeriji Bažato

Piše: C. R.

Galerija Bažato svoja vrata odpira z že četrto razstavo letos. Vpogled v svoja ekspresivna dela nam tokrat ponuja akademski slikar Herman Gvardjančič.

Krajine Hermana Gvardjančiča so zaznamovane z ekspresivnimi in barvitimi nanosi, ki se ob hitrem pogledu ne razkrijejo takoj. Gvardjančič kljub temu pravi, da ni nikoli naslikal niti ene abstraktne slike. S svojim slikarstvom ostaja nenehno povezan s krajem z najdaljšo slikarsko tradicijo, a je bil poleg slovenskega prostora s svojim delovanjem vpleten tudi v ves bivši jugoslovanski kulturni prostor. Pripada generaciji umetnikov, ki so se uveljavili v soočenju s sodobnimi smermi evropskega in ameriškega slikarstva. Njegovi slikarski začetki sicer segajo v čas fotorealizma, ekspresivne figuralike, pop arta in nove podobe.

Razstavo del Hermana Gvardjančiča si v Galeriji Bažato lahko ogledate vsak teden od ponedeljka do petka med 11.00 in 19.00 ter ob sobotah med 10.00 in 13.00. Njegove krajine izražajo trpko spoznanje odtujenosti sodobnega človeka in vizualno izpovedujejo eksistencialno kritičen odnos. Kljub temu, da nikoli ne slika človeške figure, se ves čas loteva njene usode.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine