1.5 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Grajske Harmonije 2022: Večer ljubezenske poezije in najlepših skladb na temo ljubezni na Gradu Kromberk

Piše: Jože Jan

V četrtek, 17. marca ob 20. uri bo na Gradu Kromberk v okviru cikla Grajske Harmonije glasbeni večer »Ena misel sama: Ti«, večer ljubezenske poezije in najlepših skladb na temo ljubezni. Predstavil se bo Duo Claripiano, ki ga sestavljata Dušan Sodja na klarinetu in Tatjana Kaučič na klavirju. Duo Claripiano bo spremljala z recitacijami dramska igralka Saša Mihelčič.

»Ena misel sama: Ti« je moto glasbenega večera, na katerem se bosta na temo ljubezni prepletali glasba in poezija. Skladatelje so vedno navdihovala umetniška dela velikih pesnikov in dramatikov, še posebej v času romantike: tako so med drugimi Schubert, Robert in Clara Schumann, Grieg, Sibelius, in R. Strauss pisali glasbo na poezijo Goetheja, Heineja, Eichendorffa in Ibsena. Nastali so prekrasni samospevi na temo ljubezni, ki bodo predstavljeni na koncertu kot »pesmi brez besed« v izvedbi Dua Claripiano.

Harmonije se bodo prepletale z verzi najrazličnejših poetov, od Danteja, Shakespearja in Puškina do Pavčka, Zlobca, Kocbeka in Mile Kačič.

Dvorana Gradu Kromberk je eden najlepših biserov renesančne kulturne dediščine na Goriškem in je že desetletje osrednje prizorišče komornih in solističnih večerov v okviru cikla Grajske Harmonije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine