12 C
Ljubljana
petek, 3 maja, 2024

»Gallusov oder izbranih 2021« v Slovenski filharmoniji

Piše: Jože Jan

V petek, 3. in soboto, 4 decembra bo ob 20.00 uri v Dvorani Marjana Kozine v Slovenski Filharmoniji koncert glasbenih talentov »Gallusov oder izbranih 2021«.

Pod vodstvom dirigenta Tilena Drakslerja bodo s simfoničnim orkestrom Amadeo sodelovali eden vodilnih nemških violončelistov Julius Berger, japonska violinistka Moeko Sugiura in slovenski violist Nejc Mikolič ter Gallusovi solisti.

Projekt »Gallusov Oder izbranih« je tako za izbrane mlade glasbenike, ki sodelujejo na koncertu, kakor tudi za vse sedanje Gallusove varovance, posledično pa tudi za vse slovenske študente glasbe, ki študirajo v tujini, zelo pomemben. Ključno poslanstvo ustanove je vsestranska podpora mladim glasbenim talentom in projektom, za katere verjamejo, da imajo možnost mednarodne uveljavitve.

Koncert v podporo mladim glasbenim talentom in programu Ustanove Gallus je posvečen 25-letnici formalne ustanovitve Ustanove Gallus, 30-letnici Gallusovega sklada, Koncertne agencije in Založbe Gallus J. Carniolus ter 430-letnici smrti skladatelja Jakoba Gallusa Carniolusa.

Potrebna je rezervacija vstopnic na [email protected] ali s gsm na 041 693 637.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine