4.4 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Galerija Bažato z zanimivo fotografsko razstavo

Piše: C. R.

Tokratna razstava v ljubljanski galeriji prinaša dva vidika modernizma sodobne fotografije. Razstavljena so umetniška dela Milana Pajka in Janeta Štravsa, ki je sodeloval s slovenskim grafitarjem Rono84.

Milan Pajk se predstavlja s serijo fotografij abstraktnih pogledov. Fotografije oblik, ki so izgubile svojo identiteto, s svetlobo prisilijo gledalca, da se osredotoči na en motiv, kjer lahko prepozna svoj pogled na del pokrajine z značilnim občutkom za kompozicijo. Jane Štravs pa preko fotografij raziskuje spomin in čas ter z uporabo bistvene kakovosti fotografije z osvetlitvijo daje vpogled v to, kako lahko medij zakrije in spremeni resničnost. Na nek način je časovni stroj za ohranjanje spomina, za ohranjanje časa, ki razkriva vizijo avtorja. K sodelovanju je povabil slovenskega grafitarja Rona, ki sta pričarala simbiozo med fotografijo in likovno intervencijo, ter ponudila drugačen, nevsakdanji pogled na fantazijsko razkrivanje fotografiranega.

Galerija Bažato z zanimivo fotografsko razstavo “Milan Pajk in Jane Štravs”. (foto: Galerija Bažato )

Fotografija je postala bistven umetniški medij, ki umetnikom omogoča, da ujamejo bežne trenutke na ulicah, zgradijo izmišljene svetove, da zbujajo občinstvo, in upodabljajo nove oblike abstrakcije.

Galerija Bažato z zanimivo fotografsko razstavo “Milan Pajk in Jane Štravs”. (foto: Galerija Bažato )

Vir: Galerija Bažato

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine