4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

FOTOGALERIJA spominske slovesnosti ob 140-letnici rojstva Lamberta Ehrlicha

Ob 140-letnici rojstva dr. Lamberta Ehrlicha (18. 9. 1878–26. 5. 1942), ki ga je VOS likvidiral iz strahu pred njegovim vplivom na katoliško mladino, organizacijskimi sposobnostmi in vizionarskim programom za samostojno Slovenijo, so ob farnih spominskih ploščah na Žalah v Ljubljani slovesno blagoslovili spomenik z njegovim doprsnim kipom. Kip je daroval gospod Mirko Kovač, ki je leta 2016 že daroval kip bana Marka Natlačna.

Ob 18. uri je bila slovesna sveta maša v cerkvi Vseh svetih na Žalah, ki jo je daroval ljubljanski nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore. Po maši je bila krajša slovesnost blagoslovitve novega kipa, ki je dopolnil farne spominske plošče v simetriji s kipom bana Marka Natlačna. Navzoče je nagovorila dr. Helena Jaklitsch, pri slovesnosti je sodeloval pevski zbor Anton Foerster ter solit Marko Fink.

Obenem je bila to tudi osredja slovesnost ob 20-letnici ljubljanskih farnih spominskih plošč, ki nas opominjajo na preko preko 1000 žrtev revolucije iz ljubljanskih župnij.

FOTOGALERIJO si lahko ogledate spodaj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine