13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Filmski svet s pokloni preminuli igralki Olivii de Havilland

Ob smrti filmske igralke Olivie de Havilland, ene zadnjih igralk t. i. zlate dobe Hollywooda, so se ji z zapisi poklonila nekatera znana imena iz sveta filma. “Znala je živeti in vsi so jo imeli radi,” je na Twitterju zapisala igralka Mia Farrow. Olivia de Havilland je umrla v nedeljo v Parizu v starosti 104 leta.

Ameriška igralka Mia Farrow je še zapisala: “V filmih je bila preprosto čudovita, bila je nepozabna Melanie v filmu V vrtincu.”

Ameriški igralec Jared Leto pa je zapisal: “Olivia je pomembno vplivala na moje življenje in imel sem čast, da sem v Parizu preživel nekaj časa z njo.”

Španski igralec Antonio Banderas je Olivio de Havilland označil kot “veliko ikono”, piše nemška tiskovna agencija dpa.

“Bila je kraljica Hollywooda, kot takšna se bo zapisala v zgodovino kinematografije,” pa je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal direktor filmskega festivala v Cannesu Thierry Fremaux.

Filmska kariera Olivie de Havilland je trajala več kot pol stoletja, zaigrala je v skoraj 50 filmih. Petkrat je bila nominirana za oskarja, tudi za vlogo v filmu V vrtincu, dobila ga je dvakrat, leta 1946 za vlogo v filmu Vsakomur svoje in leta 1949 za vlogo v filmu Dedinja.

Od leta 1960 je živela v Parizu. Rojena je bila sicer kot Olivia Mary de Havilland leta 1916 v Tokiu, od koder se je njena družina kmalu preselila v Kalifornijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine