5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Evrovizijski zbor leta, Carmen manet, danes v Gallusovi dvorani CD

Na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma bo zvečer nastopil ženski pevski zbor Carmen manet. Zbor, ki je lani osvojil lovoriko Evrovizijski zbor leta, bo zvečer s koncertom proslavil tudi izid studijskega prvenca z naslovom Apollo 18.

Koncertni program bo sestavljen iz dveh delov in bo potekal pod taktirko Primoža Kerštanja. V prvem delu bo zbor predstavil delo Magnificat norveškega klasičnega skladatelja K. A. Arnesena. Skladatelj je znan po zborovskih delih, ki jih spremljajo klavir ali orgle, in obsežnih skladbah za zbore in orkestre. Pevke bodo delo izvajale v sodelovanju s Komornim godalnim orkestrom Slovenske filharmonije, so sporočili iz zbora.

Drugi del programa bo obsegal dela skladatelja in zborovodje Ambroža Čopija, skladatelja in tenorista 19. stoletja Frana Gerbiča, kanadskega skladatelja filmske glasbe Christopha Becka, norveškega skladatelja in glasbenika Froda Fjellheima, norveškega skladatelja in pianista Ola Gjeila, kanadskega skladatelja, znanega predvsem po glasbi za opero, televizijo in zborovsko glasbo, Tobina Stokesa, ter latvijskega skladatelja in profesorja Eriksa Ešenvaldsa.

Poslušalci bodo na koncertu lahko slišali tudi obe zmagovalni skladbi z izbora Evrovizijski zbor leta 2017, Ta na Solbici Sama Vovka in Adrca Katarine Pustinek Rakar. Zbor bo premierno izvajal tudi najnovejšo skladbo Apollo 18, ki jo je Vovk za zbor napisal posebej za to priložnost. Povezovalni del koncerta so Carmen manet prepustile igralcu Aljažu Jovanoviću.

Carmen manet je 33-članski ženski pevski zbor iz Kranja. Zbor od ustanovitve leta 2011 vodi Primož Kerštanj, dirigent in glasbeni pedagog, ki poučuje na glasbenem centru Doremi na Bledu.

Prvi studijski album Apollo 18 je sestavljen iz skladb, ki prihajajo iz domovine in tujine ter iz preteklosti in prihodnosti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine