15.9 C
Ljubljana
torek, 21 maja, 2024

Dva natečaja Sodobnosti za najboljšo kratko zgodbo in esej

Piše: Z.P., STA

Revija Sodobnost razpisuje natečaja za najboljšo kratko zgodbo in najboljši esej leta 2023. Nagrada tako za najboljšo kratko zgodbo kot za najboljši esej je vredna 1000 evrov. Nagrajena zgodba in esej bosta objavljena v reviji Sodobnost. Rok za oddajo besedil je 15. marec.

Poslana besedila – tako zgodbe kot eseje – bo ocenjevala tričlanska žirija. Avtorji, ki želijo sodelovati s kratko zgodbo, naj pošljejo besedila na naslov Sodobnosti. Zgodba ne sme biti daljša od ene avtorske pole oziroma 30.000 znakov s presledki, podrobnejša navodila so dostopna na spletni strani Sodobnosti.

Vsak avtor sme sodelovati največ z dvema besediloma. Avtorji ne smejo biti člani uredniškega odbora revije Sodobnost. Nagrada vključuje tudi honorar za objavo zgodbe. Za objavo nominirane zgodbe bodo honorirane.

Nagrado za najboljšo kratko zgodbo leta 2023 bodo podelili ob navzočnosti sodelavcev revije in drugih gostov na prireditvi v Ljubljani. Nagrajena zgodba in šest nominiranih besedil bo objavljenih v reviji Sodobnost, so sporočili iz iz KUD Sodobnost International.

Podobni pogoji, objavljeni na spletni strani Sodobnosti, veljajo tudi za oddane eseje. Eseji ne smejo biti krajši od 20.000 in ne daljši od 40.000 znakov s presledki. Nagrada vsebuje tudi honorar za objavo eseja. Za objavo predlagani eseji bodo honorirani.

Zmagovalec eseja bo prejel nagrado ob navzočnosti sodelavcev revije in drugih gostov na prireditvi v Ljubljani. Šest najboljših esejev – vključno z nagrajenim – bo objavljenih v reviji Sodobnost.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine