4.4 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Drago Jančar bo na knjižnem sejmu v Frankfurtu predstavil nemški prevod svojega romana In ljubezen tudi

Slovenija se bo na knjižnem sejmu v Frankfurtu, ki bo potekal od 16. do 20. oktobra, mednarodnemu občinstvu predstavljala s stojnico in devetimi dogodki s slovenskimi avtoricami in avtorji z novimi knjižnimi prevodi v nemščini. 

 

Na sejmu bodo na ogled samostojne stojnice slovenskih razstavljavcev: Mladinske knjige, Beletrine in DZS Grafike. V luči priprav na predstavitev Slovenije kot častne gostje leta 2022 bodo potekali številni sestanki s soorganizatorji dogodkov in predstavitev v Frankfurtu ter v širšem nemškem prostoru.

Gost najuglednejšega sejemskega prizorišča, odra Das blaue Sofa (Modra zofa), na katerem svoje nove prevode predstavljajo najpomembnejši avtorji sejma, bo slovenski pisatelj Drago Jančar, ki bo predstavil prevod s kresnikom nagrajenega romana In ljubezen tudi (Wenn die Liebe ruht) v prevodu Daniele Kocmut.

Aleš Šteger bo predstavljal Na kraju zapisano (Logbuch der Gegenwart) v prevodu Matthiasa Göritza, Jurij Hudolin prevod romana Pastorek (Der Stiefsohn) v prevodu Daniele Kocmut, Glorjana Veber pa bo na večeru platforme Versopolis brala svoje nove, še neobjavljene prevode poezije.

V salonu Gourmet & Travel+ se bo predstavila Anita Šumer s knjigo Drožomanija, ki je na Gourmand World Cookbooks Awards letos slavila v dveh kategorijah: kruh in zbiranje dobrodelnih sredstev.

Na odru Weltempfang Jak soorganizira pogovor o literarnem prevajanju, na katerem sodeluje prevajalka Tanja Petrič. V strokovnem programu za prevajalce pa poleg nje sodelujeta še dve slovenski prevajalki iz nemščine – Amalija Maček in Nina Medved.

Slovenske otroške knjige bodo predstavljene na otroškem prizorišču Frankfurt Kids, 26 naslovov, ki jih je Jak izbral v sodelovanju z založniki, bo vključenih v pregledno razstavo otroških knjig založnikov z vsega sveta, t.i. Walkable Catalogue.

Na slovenski stojnici bo letos šest založniških postaj, na katerih bodo sestankovali predstavniki založb Pivec, Sodobnost International, Goga, Miš, Sanje in Morfem.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine