18.9 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

Dobrodelna tiha dražba

Piše: Jože Jan

Do nedelje, 5. decembra poteka »Dobrodelna tiha dražba« slike ruskega akademskega slikarja Marka Smirnova. Celoten izkupiček od prodaje bo namenjen skladu dobrodelne akcije »Za nasmeh v mestu«.

K dražbi so vabljeni tako posamezniki kot podjetja, katerim družbena odgovornost predstavlja pomembno vrednoto.

Dražba je odprta do nedelje, 5. decembra. Ponudbo skupaj s kontaktnimi podatki je treba poslati na elektronski naslov: katarina@rta.si

Zmagovalni dražitelj bo znan 6. decembra.

Mark Smirnov je v Slovenijo pripotoval na povabilo generalnega direktorja Nogometnega kluba Celje Valeriya Kolotiloa, ki je prav tako iz Moskve. Več dni je slikal vedute Celja ter starega gradu. Slika, ki je na dražbi, je nastala letos poleti.

Smirnov je z odliko diplomiral na Ruski akademiji za umetnost in prejel številne nagrade v Rusiji, Italiji in Nemčiji.Na leto nariše več kot 100 slik in vse tudi uspešno proda.

Dobrodelna akcija »Za nasmeh v mestu« letos poteka že osmič, Organizatorji dobrodelne akcije so Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje in RTA agencija.

Vsa zbrana sredstva pretvorijo v darilne bone za nakupovanje v poslovnih lokalih v mestnem jedru Celja. Obdarjenci lahko unovčijo darilne bone v več kot 50 trgovskih in storitvenih poslovnih lokalih, vsak obdarjenec prejme 40 evrov.

Darilne bone bosta posameznikom razdelili dve humanitarni organizaciji: Škofijska Karitas Celje ter Območno združenje rdečega križa Celje. Obdarili bodo otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki so zaradi različnih razlogov v stiski. V preteklih šestih letih je dobrodelna akcija zbrala in razdelila več kot 150.000 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine