2.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Dijaki gimnazije Celje Center vabijo: jubilejni koncert FaVoZe

FaVoZa, fantovska vokalna zasedba Gimnazije Celje – Center bo 31. 1. v Narodnem domu praznovala deseto obletnico s slavnostnim koncertom vseh pevskih generacij.

Glasbeni sestavi Gimnazije Celje – Center (GCC) neprekinjeno delujejo že 62 let in zborovsko petje je imelo med njimi vedno prav posebno mesto. Do šolskega leta 2004/2005 je bilo skoraj izključno v domeni deklet in številnih uspešnih zborovodij, tedaj pa je glasbeni utrip na šoli dopolnila prva fantovska vokalna zasedba Oktet 9, ki še danes pod vodstvom mentorja Gregorja Deleje povezuje nekdanje dijake GCC. Zaradi uspehov zasedbe in velikega interesa fantov za zborovsko petje je v šolskem letu 2009/2010 Oktet dobil podmladek FaVoZo, fantovsko vokalno zasedbo GCC, ki letos praznuje desetletje delovanja in se z veseljem spominja več kot 200 koncertov in nastopov, zlatih priznanj z regijskih tekmovanj in mednarodnih tekmovanj na Malti ter turnej na Češko, Malto, Madžarsko, Hrvaško, v Srbijo, Bosno in Hercegovino, Avstrijo, Nemčijo in Italijo.

Na slavnostnem koncertu, ki bo v petek, 31. 1., ob 19. uri v Narodnem domu Celje, se bo na odru z aktualno zasedbo srečalo več kot 50 nekdanjih pevcev, na programu pa bo jagodni izbor del, ki so na različne načine zaznamovale in povezale generacije pevcev fantovskih vokalnih zasedb na GCC. Posebej za to priložnost je nastala tudi projektna zasedba, ki jo bo vodil redni profesor Jože Fürst, priznani slovenski zborovski dirigent, dolgoletni profesor zborovskega dirigiranja na Univerzi v Mariboru in mentor vseh treh zborovodij vokalnih zasedb GCC.

Pevci FaVoZe so sicer drugo polovico letošnje jubilejne sezone uvedli že 6. 1. z novoletnim koncertom glasbenih sestavov GCC v cerkvi sv. Duha, med 17. in 19. 1. so se mudili na intenzivnih vajah v Lendavi, 27. 1. bodo nastopali v Novi Gorici, po koncert ob 10. obletnici pa jih čakajo še številni nastopi na šolskih in slovenskih koncertnih deskah v prihodnjih mesecih. Med drugim nastop na velikem pomladnem večeru ob svetovnem dnevu poezije 19. 3., ki ga letos na GCC pripravljajo v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Avstrije, Avstrijskim kulturnim forumom in gimnazijo BORG iz Lienza, Pomladni koncert 15. 4., nastop na prireditvi Na pragu svobode 8. 5. in vsakoletna poletna turneja ob Dnevu državnosti.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine