13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Demokracija skupaj s HSE 20 domovom za starejše občane donirala in danes odposlala skoraj 300 knjig

Danes je družba Nova obzorja na 20 naslovov domov za starejše občane odposlala pakete s skoraj 300 knjigami. Pri dobrodelnem in humanitarnem projektu je sodelovala tudi družba HSE.

Družba Nova obzorja, ki izdaja revijo Demokracija in istoimenski portal, je družbeno odgovorno podjetje, ki izdaja tudi knjige (Založba Nova obzorja). Letos smo se k mecenstvu za »Založniški sklad« v okviru projekta »Knjige bogatijo naš vsakdan« odločili povabiti nekatera uspešnejša, družbeno odgovorna podjetja in posameznike.

Za projekt se je družba odločila zaradi širjenja znanja v korist celotne družbe. V duhu reka »knjige so hrana za dušo« bodo knjige pripomogle k lepšemu bivanju in bolj izpolnjenemu življenju starostnikom v domovih za starejše. Naša želja je približati starejšim tiskano besedo, spodbujati kulturo branja in vseživljenjskega učenja/izobraževanja ter jim nenazadnje s knjigo omogočiti odmik od sedanjosti in sprostitev ter na ta način prispevati k boljši kakovosti njihovega življenja in popestritvi vsakdana. V ta namen je založba Nova obzorja 20 domovom za starejše občane (DSO) na področju celotne Slovenije v trajno last podarila vsakemu po različnih 13 knjig. Pri projektu je z donacijo 5.000 evrov sodelovala družba HSE, ki je znana po družbeno odgovornih projektih.

Založba Nova obzorja je sicer na slovenskem knjižnem in medijskem trgu že skoraj 25 let. Poleg izdajanja periodičnega tiska je tudi založnica večjega števila knjižnih izdaj. Svojo založniško knjižno dejavnost je usmerila predvsem na izdajanje knjig s področja humanistike in družboslovja, ki obravnavajo do sedaj v veliki meri prezrto tematiko.

V sklopu dobrodelnih projektov so akcije družbe Nova obzorja: donacija knjig za Knjižnico pod krošnjami (enkratni dogodek), ciljna skupina, ki smo jo dosegli so od najmlajših do najstarejših; redne brezplačne objave za Karitas, ciljna skupina so starejši od 40 let; redne brezplačne objave za Rdeči Križ, ciljna skupina so starejši od 40 let; redne brezplačne objave za Unicef, ciljna skupina so starejši od 40 let. V teh akcijah in številnih drugih so sodelovale družbe in posamezniki. Tokrat se je priključila tudi družba HSE.

Akcija traja do konca letošnjega leta, v Novih obzorjih pričakujemo odziv tudi drugih gospodarskih družb, ki jih je družba povabila k projektu. Nekatere so se že odzvale, tako da bo druga pošiljka knjig najbrž mogoča že v začetku julija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine