30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Danes izredni papežev blagoslov ob 18h, v ponedeljek zvečer pa posvetitev Slovencev Jezusovemu in Marijinemu srcu

Nedavno smo poročali o velikem pozivu duhovnika, redovnika, karizmatika in evangelizatorja Jamesa Manjackla, ki sicer izhaja iz indijske Kerale, večinoma pa živi v Nemčiji. Več TUKAJ.

»Evropejci, prebudite se! Posvetite svoje dežele Jezusu Kristusu!« Tako je znan indijski katoliški duhovnik in karizmatik James Manjackal na svoji uradni spletni strani, ki je dostopna tudi z medžugorske spletne strani, goreče spodbudil narode vseh evropskih držav k skupni molitvi v obliki molitvene verige, je na Časnik.si zapisal duhovnik koprske škofije Niko Rupnik. »Oče James nas vse želi opozoriti, da ima satan uničujoč načrt pustošenja po evropskih državah, in nas z vsem srcem spodbuditi, da bi se vsi posvetili Jezusu Kristusu, da bi nas branil in bi tako ohranili življenje in vero.« Ob tem posebej poudarja, da je skrajni čas, da se zbudimo, preden bo satan uresničil svoj uničujoči načrt. Oče James Manjackal ima močan dar preroštva in od Boga prejema jasne spodbude, ki so namenjene vsem ljudem, še dodaja Rupnik.

 

Prišel je čas za vztrajno molitev in posvetitev Kristusu

»Posvetite svojo državo in svoj narod Jezusu Kristusu! Prišel je čas, da prebivalci vseh evropskih držav organizirajo skupno verižno molitev, t. i. jerihonsko molitev, ki vključuje molitev rožnega venca in podobne molitve. Pomembno je, da bi tudi državniki (predsedniki držav, vlad, parlamentarci) posvetili svoje države na podoben način, kakor so to nekateri že storili, saj je satanov načrt jasen: da uniči evropske države!

Še posebej naj sprejmejo ta močan klic vsi verniki, ki so člani karizmatičnega gibanja ali kateregakoli gibanja v katoliški Cerkvi ali so vključeni v marijansko pobožnost, in naj odgovorijo nanj. Molitev in post premikata gore!

Otroci moji, skrajni čas je, da se zbudite iz spanja, nezainteresiranosti, mlačnosti, ravnodušnosti, sebičnosti in lenobnosti! Če tega ne boste storili, bo satan zasužnjil vaše potomce in bo njihove duše potegnil v temo ter jih zapeljeval v vse vrste greha, na koncu pa bo uničil telo in dušo, ki se bo pogreznila v pekel! Prepoznavajte znamenja časa! Zato: Evropejci, prebudite se in se dvignite v boj za vero v Gospoda Jezusa Kristusa, ki je temeljni kamen Evrope in njene kulture!

Zgled vam dajejo naslednje države: Zambija, Peru in Poljska! Podvizajte se in začnite moliti, da ne bo prepozno!«

Vaš brat oče James Manjackal, ki vas ljubi in deluje v vaši sredi!«

James Manjackal je že večkrat gostoval v Sloveniji, največkrat na Kureščku. Njegovih seminarjev se je udeležilo skupno več deset tisoč Slovencev. (foto: youtube / printscreen)

Bilo je že veliko pozivov …

Jerihonska molitev ali jerihonsko bedenje pomeni neprekinjeno sedemdnevno molitev na določeni lokaciji pred Najsvetejšim. Lahko se moli rožni venec, poje in slavi Boga, bere in premišljuje Sveto pismo …

Marija je že v Fatimi med prvo svetovno vojno pozivala državne in cerkvene voditelje, naj posvetijo posamezne države in ves svet njenemu brezmadežnemu Srcu, ker bo sicer svet doživel še eno, hujšo vojno. Tega si takratni voditelji niso upali. Papež pij XII. je svet leta 1942 posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Škof Gregorij Rožman je Slovenijo posvetil Marijinemu brezmadežnemu Srcu leta 1943. Zdaj se spet vrste pozivi, kakršnega je poslal Evropi p. James Manjackal, še piše Niko Rupnik na Časnik.si.

Nadškof Zore bo v ponedeljek posvetil Slovenijo

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore jih je tudi slišal te pozive. Odločil se je, da bo med molitvijo Slovenijo posvetil presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu. Molitev bo vodil v ponedeljek, 30. marca, ob 21. uri. Prenašal jo bo Radio Ognjišče. Vse Slovence vabi, da se na to dejanje pripravljamo z molitvijo rožnega venca in litanij Srca Jezusovega in Marijinih litanij, piše Časnik.si.

Na posvetitev je povabil tudi odbor Združenja  posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu (JMS), ki vabi k posvetitvi Jezusovemu in Marijinemu Srcu vse verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19, zdravstveno osebje, državne voditelje in druge, ki pomagajo reševati to težko situacijo.

»Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore bo v ponedeljek, 30. marca 2020, ob 21.00, po končani molitvi rožnega venca, ki jo bo prenašal Radio Ognjišče, posvetil vse verne Slovence, posebej še bolne z virusom COVID-19, zdravstveno osebje, državne voditelje in druge, ki pomagajo v času epidemije.

Verniki se lahko pripravijo, da se do ponedeljka na to posvetitev pripravijo po družinah z molitvijo v obliki tridnevnice. Molitev lahko zajema rožni venec, litanije Jezusovega Srca, litanije Matere Božje in branje Svetega Pisma. Vsi, ki so se že posvetili Jezusovemu in Marijinemu Srcu, naj vzamejo kot obnovitev posvetitve, ostali pa naj se v duhu in molitvi povežejo,« je zapisal predstavnik odbora, duhovnik Srečko Fras.

Nadškof Stanislav Zore bo Slovenijo posvetil Jezusovemu in Marijinemu Srcu. (foto: arhiv Demokracije)

Danes izredni papežev blagoslov Urbi et orbi

Sveti oče Frančišek je v času izrednih razmer zaradi epidemije COVID-19, ki ogroža celotno človeštvo, povabil katoličane, naj se mu duhovno pridružijo v molitvi v petek, 27. marca 2020, ob 18. uri. Molitev svetega očeta bo mogoče spremljati v živo preko medijev, sklenila pa se bo z evharističnim blagoslovom, ki ga bo podelil Urbi et orbi, mestu in svetu, preko sredstev družbenega obveščanja.

Vsi, ki se bodo duhovno pridružili svetemu očetu v tem trenutku molitve preko medijev, bodo imeli možnost prejeti popolni odpustek pod pogoji, ki jih predvideva nedavno objavljeni dekret Apostolske penitenciarije.

Molitev in blagoslov bo možno spremljati po neposrednem prenosu na:

 

Molitev za posvetitev naroda presvetemu Srcu Jezusovemu in brezmadežnemu Srcu Marijinemu:

Posvetitev lahko molimo kot posamezniki ali v skupini, zato jo navajamo v ednini in množini.

Vsemogočni večni Bog, zahvaljujem/o se Ti in Te slavim/o! Ustvaril si me/nas po svoji podobi in me/nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si me/nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On mi/nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujem/o se Ti, ker si mi/nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad menoj/nami, ki me/nas vodi in usmerja moje/naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujem/o, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!

Goreče Te prosim/o: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ moje srce/naša srca s svojo modrostjo, da bi živel/i v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije, sprejemam/o za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujem/o sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosim/o Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bom/o prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu!

Potem zmolimo očenaš, zdravamarija, slava Očetu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine