12.2 C
Ljubljana
četrtek, 5 oktobra, 2023

Danes bo na Ptuju uradno odprt 27. festival Dnevi poezije in vina

Piše: C. R.

27. festival Dnevi poezije in vina, ki med 21. in 26. avgustom gosti 18 pesnic in pesnikov iz 10 držav, je v polnem razmahu. Raznovrstni kulturni dogodki so do zdaj že potekali na Petanjcih, v Ljutomeru, Medvodah, Štatenbergu, Ormožu, Krškem, Dornavi, Ljubljani ter v prestolnici dogajanja, na Ptuju.

Celoten program lahko preberete TUKAJ.

Danes, v četrtek, 24. avgusta, bo festival ob 20.30 na Vrazovem trgu na Ptuju z javnim branjem Odprtega pisma Evropi slavnostno odprl avtor pisma britanski pesnik David Harsent. Odprtju bo sledilo Veliko pesniško branje gostujočih pesnic in pesnikov ter koncert skupine Batista Cadillac in koncert uglasbene poezije Aurélie Maurin.

Med drugim je bila včeraj, 23. avgusta, na Ptuju že prva festivalska Huda pokušnja!, ki je uspešno združila pogovor z vinarjem, pokušino vin in pesniško branje. Pokušino je vodil vinski publicist Jože Rozman. (Foto: Matej Pušnik)
Zvečer je v MGLC Švicarija v Ljubljani potekal zanimiv pogovor z osrednjima festivalskima gostoma Ilmo Rakusa in Eugenijusom Ališankom. Pogovor je vodila novinarka Nina Cijan. Dan se je zaključil na Ptuju s performansom gledališke skupine Teater III, posvečenim pokojnemu slovenskemu pesniku in pisatelju Francetu Forstneriču ob 90. obletnici njegovega rojstva. (Foto: Črt Piksi)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine