7.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Dalibor Miklavčič z gostjama v Sokolskem domu v Škofji Loki

Piše: Jože Jan

V sredo, 8. decembra se bo ob 19.30 predstavil v Sokolskem domu v Škofji Loki Dalibor Miklavčič z gostjama Mojco Jerman in Nežo Klinar.

Na obsežnem programu koncerta bodo predvajali skladbe Bacha, Mozarta, Schumanna, Mendelssohna, Brahmsa in drugih izrednih skladateljev.

Dalibor Miklavčič je študiral na Dunaju in v Milanu, od leta 2007 poučuje na Akademiji za glasbo Univerze v Ljubljani in že 21 let v Glasbeni šoli Zavoda sv. Stanislava. Gostuje na mednarodnih festivalih in koncertih v evropskih prestolnicah in po vsem svetu. Dalibor se ukvarja tudi s projektiranjem novih orgel, pomagal je zasnovati več kot 20 slovenskih orgel.  Z okoli 100 oddajami orgelske glasbe je na Radiu Slovenija orgle približeval slovenski javnosti. Je član mednarodnih orgelskih tekmovanj. Poleg orgel zelo rad uporablja in raziskuje pedalni čembalo, klavikord in pedalni klavir.

Mojca Jerman je magistrirala iz violine na ljubljanski Akademiji za glasbo, med študijem je prejela Prešernovo nagrado, od leta 2017 pa študira tudi baročno violino v Bologni. Poleg številnih solističnih, komornih in orkestrskih nastopov je prepoznana kot članica mednarodno nagrajenega tria Rêverie. Mojca redno sodeluje s hrvaškim Ansamblom Antiphonus, večkrat je nastopila na koncertih Harmonia Concertans v Ljubljani in od leta 2019 je članica orkestra Insula iz Pariza.

Neža Klinar je trenutno podiplomska študentka Univerze Mozarteum v Salzburgu. Redno igra v profesionalnih orkestrih Camerata Salzburg, Mozarteumorchester Salzburg, Voradelberger Symphonyorchester in v odličnem francoskem baročnem orkestru Les Musiciens du Louvre. Zelo rada igra komorno glasbo. V zadnjih letih je razvila močno zanimanje za staro glasbo.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine