12.9 C
Ljubljana
torek, 7 maja, 2024

Božično-novoletni koncert Lovskega pevskega zbora Medvode

Piše: Jože Jan

V petek, 17. decembra ob 19.00 uri bo v Kulturnem domu v Medvodah Božično-novoletni koncert Lovskega pevskega zbora Medvode ob 45-letnici delovanja. Gost koncerta bo etno-folk skupina Propertea.

Lovski pevski zbor Medvode je ustanovila Lovska družina Medvode leta 1976, organizacijsko deluje v okviru Kulturnega društva Simon Jenko Medvode. V zboru vseskozi prepeva 20 pevcev, njihov repertoar obsega slovenske in tuje skladatelje, radi pa zapojejo tudi tipične pesmi z lovsko tematiko. V 45-letnem delovanju je Lovski pevski zbor razvil različne kakovostne projekte, pomembne za splošni kulturni razvoj in napredek zborovskega petja ter skrbel za kulturno pevsko promocijo tako v Sloveniji kot v tujini.

Lovski pevski zbor Medvode je nastopil po skoraj vsej Evropi. Za svoje dolgoletno neprekinjeno pevsko poslanstvo in izjemne dosežke je bil nagrajen s številnimi priznanji. Večina članov zbora je že prejelo zlate Gallusove značke za več kot 20-letno zborovsko petje.

Etno-folk skupina Propertea je folk skupina iz Stične, ki jo je leta 2008 v okviru Glasbene šole Grosuplje ustanovila prof. Polona Udovič. Po desetih letih delovanja pod okriljem glasbene šole se je skupina leta 2019 kot najnovejša sekcija pridružila Kulturnemu društvu Stična. Skupina igra evropsko in svetovno folk glasbo.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine