13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Božični koncert zbora Opere Sng Maribor v Stolni cerkvi

Piše: Jože Jan

V torek, 21. decembra in sredo, 23. decembra ob 19.30 bo v mariborski Stolni cerkvi sv. Janeza Krstnika Božični koncert zbora Opere Slovenskega narodnega gledališča Maribor.

Program letošnjega božičnega koncerta je zasnovan kot glasbeno potovanje v času in prostoru. Vsebine posameznih skladb so vezane na božično tematiko in osnovne melodije so po izvoru tradicionalne.

Zbor Opere SNG Maribor vodi Zsuzsa Budavari-Novak, na koncertu se bodo predstavili solisti Valentina Čuden (sopran), Lucija Krašovec (sopran) in Bogdan Stopar (tenor), zbor bosta spremljala Stefan Pajanović na klavirju in Domen Marn na klarinetu.

Zbor Opere SNG Maribor ima za sabo že večdesetletno uspešno ustvarjalno tradicijo in predstavlja s svojim dolgoletnim delovanjem pomemben del vokalne poustvarjalnosti v kulturi ter v kulturnem in družbenem razvoju mesta Maribor in širši okolici. Za vrhunske dosežke je pomembno ogromno energije, vaj in seveda koncertov, med katerimi so že tradicionalni božično-novoletni koncerti, kjer Zbor Opere poslušalce seznani z zanimivim ter priljubljenim repertoarjem zborovske glasbe.

Zborovodkinja Zsuzsa Budavari-Novak je po glasbeni gimnaziji (Zoltán Kodály) odšla v mesto Pecs, kjer je na fakulteti za umetnost nadaljevala svojo izobrazbo v smeri zborovodstva in glasbene pedagogike. Študirala je pri najboljših profesorjih svoje stroke, sodelovala v večjih produkcijah, pela v priznani vokalni skupini Bach singers in poučevala glasbo v osnovni šoli v Pecsu. Leta 2001 je diplomirala z odliko in že isto leto prišla v Slovenijo. Svoje znanje redno nadgraduje ter se udeležuje seminarjev in tečajev na svojem področju. Prejela je mnogo nagrad, med njimi dvakrat nagrado za najboljšo dirigentko v Bratislavi in Antalyji.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine