14 C
Ljubljana
torek, 7 maja, 2024

Božični koncert “Nocoj je tiha, svetla noč” v Novi Gorici

Piše: Jože Jan

V soboto, 8. januarja ob 19.30 bo v župnijski cerkvi Kristusa odrešenika v Novi Gorici Božični koncert »Nocoj je tiha, svetla noč«. Božične in druge sakralne pesmi bodo prepevali Moški pevski zbor Pobratimija in Mešani pevski zbor Amor Vincit. Na orglah bo spremljala Ana Zalar.

Moški pevski zbor Pobratimija je pričel z delovanjem leta 2009, ko se je skupina prijateljev zbrala, da bi ubrano zapela in presenetila tedanjega slavljenca. Pod taktirko zborovodje Vladimirja Čadeža  zbor še vedno druži prijatelje, ki radi ob vsaki priliki kaj lepega zapojejo.

Mešani pevski zbor Amor Vincit iz Nove Gorice je začel s prvimi vajami leta 2019. Veselje in ljubezen do soustvarjanja glasbenih trenutkov je povezalo 16 pevk in pevcev, korepetitorko Marjetko Humar Bensa in zborovodkinjo Ingrid Kragelj. Ime Amor vincit izhaja iz latinščine in pomeni »Ljubezen zmaguje«. Zbor aktivno soustvarja kulturni utrip v domačem okolju in tujini. Uspešno so gostovali pri slovenskih društvih v Zadru, Šibeniku in Splitu na Hrvaškem. Zbor deluje kot sekcija Kulturnega društva Sanje Nova Gorica.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine