15.8 C
Ljubljana
torek, 7 maja, 2024

Božični koncert New Swing Quarteta v Novi Gorici

Piše: Jože Jan

V četrtek, 16. decembra ob 20.00 uri bo v Veliki dvorani Kulturnega doma Nova Gorica New Swing Quartet priredil božični koncert.

Ikone spiritualne in gospel glasbe po desetih letih premora obljubljajo bleščečo vrnitev na glasbene odre. New Swing Quartet danes sestavljajo Dare Hering, Oto Pestner, Marijan Petan in Tomaž Kozlevčar.

New Swing Quartet je v svojem dolgoletnem delovanju s sodobnim slogom prepričal tudi najzahtevnejše občinstvo. Kvartet vestno poustvarja tradicijo črnskega spirituala in gospela ter pesmi iz cerkva ameriškega juga. Ustanovljen leta 1968, je kvartet dosegel svetoven sloves in status ene najboljših gospel skupin. Njegova bogata diskografija obsega 43 izdaj. Gostoval je že po vsem svetu, odigral preko 1000 koncertov ter izvedel redne turneje.

Zgodba zasedbe New Swing Quartet, ki je sodelovala s svetovnimi največjimi gospel skupinami, se po petdesetih letih delovanja še vedno nadaljuje, gospel pa v sebi nosi še toliko neraziskanih pokrajin, da jim dela še zlepa ne bo zmanjkalo.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine