7.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Bossa de Novo bo predstavila novo ploščo »Twist« v Siti teatru Btc

Piše: Jože Jan

Skupina Bossa de Novo se vrača na oder, tokrat z novim diskografskim izdelkom. Naslov novega albuma je Twist, obenem naslov skladbe, ki jo je napisal Mitja Vrhovnik Smrekar na besedilo slovenskega pesnika in pisatelja Milana Kleča. Skupini se bo tokrat pridružil trobentač Tomaž Gajšt.

Nova plošča Bosse de Novo prinaša še druge novosti. Poleg brazilskih skladb je skupina na repertoar uvrstila nekaj slovenskih skladb, nekaj novih prevodov znanih francoskih, brazilskih in ameriških pesmi in še druge primerke svetovne glasbe.

Bossa de Novo je slovenska glasbena jazz skupina, ki od leta 2003 ustvarja v stilu brazilske glasbene zvrsti bossa nova. Je edina slovenska zasedba, ki se ukvarja z brazilskimi glasbenimi izrazi. V ospredju njenega zanimanja so baladni jazz, bossa nova, samba ter cool jazz z zahodne ameriške obale. V njihovem repertoarju najdemo pesmi v portugalščini, slovenščini, srbohrvaščini in francoščini.

Predstava nove plošče bo v četrtek, 20. januarja ob 20.00 uri v SiTi teatru BTC.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine