5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Bluesovski bend Sunnysiders na Ljubljanskem gradu

Piše: Jože Jan

V petek, 28. januarja ob 20.00 se bo v Hribarjevi dvorani Ljubljanskega gradu predstavil bluesovski bend Sunnysiders.

Sunnysiders sta kot avtorski bluesovski duo ustanovila pevec, kitarist, orgličar in skladatelj Boris Hrepić Hrepa ter pevka in kitaristka Antonija Vrgoč Rola. Leta 2010 je duo zmagal na 2. hrvaškem blues izzivu, leta 2011 pa je zastopal Hrvaško na 27. mednarodnem bluesovskem izzivu v Memphisu, največjem svetovnem tekmovanju bluesovskih glasbenikov, in se uvrstil v polfinale.

Po Memphisu so postali štiričlanska skupina in posneli tri albume: License to Blues (2011), 10 kartolina s daleke obale (2016) in Kliknite Predvajaj (2017).

Sunnysiders so zastopali Hrvaško tudi na 3. Evropskemu blues izzivu v Toulousu in igrali na številnih hrvaških festivalih blues glasbe.

Leta 2020 so posneli svoj četrti album »The Bridges«. Prejel je na desetine odličnih ocen na domačih in tujih glasbenih portalih in v bluesovih revijah. The American Roots Music Report je The Bridges uvrstil med sto najboljših bluesovskih albumov leta 2020. Pesem Not that good for me to cry se je uvrstila v polfinale mednarodnega tekmovanja v Nashvillu. Zadnji singel No pockets in the grave je uvrščen na lestvicah v Ameriki in na Nizozemskem.

Njihov sklop vsebuje predvsem avtorske skladbe, pa tudi znane bluesove priredbe, ki so preoblikovane v njihovo ritmično in melodično zvočno strukturo, ki je značilna po dvoglasnem petju.

 

Priporočljivo je, da se pri organizatorju dogodka pozanimate, ali je glede na zadnje ukrepe za preprečevanje Covid-19 prišlo do kakšnih sprememb te predstave.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine