3.7 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Bizarno! Berlinski orkestri bodo združeno igrali po Sorosovih notah in promovirali multikulturnost

Glasbeniki iz sedmih večjih berlinskih orkestrov bodo konec meseca stopili skupaj ter izvedli koncert za raznolikost in strpnost. Iniciativo so podali člani orkestra Komične opere, koncert pa bo izveden pod motom Ubrano za raznolikost – koncert za odprto družbo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

 

Poleg članov orkestra Komične opere so se iniciativi pridružili še orkestraši iz Berlinske filharmonije, Nemškega simfoničnega orkestra, Nemške opere, Državne kapele berlinske državne opere, Konzerthausa ter Nemškega radia.

Kot so napovedali organizatorji, bo na koncertu, napovedanem za 24. marec v berlinski dvorani Konzerthaus, skupno nastopilo 120 glasbenikov. Dirigirala bo Marie Jacquot, koncertni program pa bo vključeval dela priznanih skladateljev s celega sveta, kot so Nemec Johannes Brahms, Francoz Paul Dukas, Argentinec Astor Piazzolla, Američan Charles Ives, Japonec Toru Takemitsu in Turk Ulvi Cemal Erkin.

O motivu za takšen koncert ne poročajo, a dejstvo je, da je sintagma “odprta družba” zelo značilna za Sorosov družbeni program. Orkestri bodo torej igrali po Sorosovih notah in javno promovirali multikulturnost.

Po pisanju dpa so vstopnice za dogodek že razprodane.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine