14.7 C
Ljubljana
sreda, 1 maja, 2024

5. Festival sprehodov v Mariboru

Piše: Jože Jan

Od 25. marca do 2. aprila se bo v Mariboru vršil 5. Festival sprehodov. Festival omogoča med sprehodi odkriti bolj in manj skrite zgodbe Maribora.

Festival sprehodov se v svoji peti izvedbi vrača na svoj pomladanski termin. Tudi letos obiskovalce čaka pisana paleta sprehodov in zanimivih tem in zgodb med zidovi, na ulicah in trgih, visoko nad strehami ali globoko pod površjem mesta. Večeri bodo namenjeni Sprehajanju misli, pogovorom o temah, ki se tičejo zgodovine in dediščine Maribora.

Letos se na Festivalu sprehodov uvaja tudi novost: En dan festivala (sreda, 3. marca) bo namenjen šolam ter sprehodom, ki so jih pripravili šolarji, na katerih bodo obiskovalci spoznali mesto skozi oči mladih, ter ugotovili kaj jih zanima in kako mesto čutijo oni.

Zadnji dan festivala se bodo podelile tudi nagrade, ki jih prejme najboljši sprehod po izbiri občinstva, najzvestejši obiskovalec (sprehajalec, ki se bo udeležil največ festivalskih sprehodov) in črna pika mesta (predel mesta, ki bo od udeležencev sprehodov prejel največ kritike).

Celoten program Festivala ter prijava na sprehode in spremljevalni program sta na razpolago na spletni strani festivala: https://www.rajzefiber.si/slo/festivalsprehodov .

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine