2.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

36. Roševi dnevi: Srečanje najboljših pesnikov in pisateljev 8. in 9. razredov osnovnih šol iz Slovenije in zamejstva

Piše: Slosolar.si

Jutri bodo v Celju v organizaciji Javnega sklada za kulturne dejavnosti (JSKD) potekali 36. Roševi dnevi z naslovom “Mi mladi smo kjut”. Tako se bo na enodnevni literarni delavnici z naslovom Resno neresni: z igro do ustvarjalnosti pod vodstvom sodobne mladinske pisateljice Neli Kodrič Filipić družilo dvajset mladih, na literarnem natečaju izbranih, piscev in pisk, ki hodijo v 8. ali 9. razred osnovne šole.

 

Mentorji in mentorice izbranih mladih literatov ter uredniki in urednice nagrajenih šolskih glasil se bodo v istem času lahko urili na posebni delavnici Moj_a prijatelj_ica za slovenščino pod vodstvom pesnice Barbare Korun. Petim finalistom Roševih dnevov bodo organizatorji podelili tudi zlata priznanja in knjižne nagrade.

Obetavna mlada peresa Na natečaj za letošnje Roševe dneve, literarno srečanje najboljših mladih ustvarjalcev iz 8. in 9. razredov osnovnih šol, se je letos prijavilo 44 mladih literatov iz vse Slovenije, sodelovalo pa je 27 osnovnih šol in 34 mentorjev. Mladi avtorji so premišljevali, ali in kako je »lajf kjut«, skrbno pa sta jih pregledali članici letošnje strokovne komisije, in sicer mladinska pisateljica, avtorica številnih slikanic in scenarijev za stripe Neli Kodrič Filipić ter pesnica, dobitnica Veronikine nagrade, lektorica, dramaturginja in mentorica literarnih delavnic Barbara Korun, ki sta za udeležbo na prireditvi naposled izbrali 20 obetavnih mladih peres. Izbrani avtorji in avtorice se bodo o tem, kako igrivo je lahko jezikovno ustvarjanje, poučili na  literarni delavnici v režiji Neli Kodrič Filipić, ki bo med 10.30 in 13.30 potekala na osnovni šoli Frana Roša v Celju. Tokratni mladi talenti se izobražujejo na osnovnih šolah na Polzeli, Kopru, Lučah, Celju, Mozirju in drugod.

Več lahko preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine