17.4 C
Ljubljana
sobota, 27 julija, 2024

35. prodajna razstava tujih knjig »Frankfurt po Frankfurtu« v konzorciju

Piše: Jože Jan

Včeraj so se odprla vrata 35. prodajne razstave tujih knjig »Frankfurt po Frankfurtu« v knjigarni Konzorcij. Razstava bo odprta do 20. novembra. Na ogled je okoli 4000 najboljših knjig v tujih jezikih. Naslovna tema letošnjega Frankfurta po Frankfurtu je »Znanost med knjigami«. Knjigarna je ob razstavi pripravila štiri predavanja, ki bodo na voljo na Youtube in Facebook kanalu Mladinske knjige.

Vsako leto razstava Frankfurt po Fankfurtu postavi v ospredje knjige s področja družboslovja, naravoslovja, humanistike in umetnosti ter literarna dela, ki so zaznamovala preteklo leto. Letos je na razpolago 4000 knjig 300 založnikov iz ZDA, Anglije, Španije, Nemčije, Francije, Italije, Hrvaške, Srbije in Rusije.

Poleg romanov v anleščini, španščini, nemščini, italijanščini, francoščini, ruščini, hrvaščini in srbščini bodo razstavljena tudi dela slovenskih avtorjev, ki so lansko leto izšla v tujih jezikih.

V celotnem prvem nadstropju Konzorcija so knjige lepo pripravili in razporedili po kategorijah, tako da lahko obiskovalec nemoteno brska po njih. Kakor vedno je tudi vse pripravljeno za obisk mlajših bralcev, ki imajo svoj kotiček, kjer se med branjem lahko tudi igrajo.

Za vse tiste, ki ne morejo na razstavo v živo, je prodajna razstava na razpolago tudi na spletu (emka.si), kjer si lahko ogledate in kupite razstavljene knjige. Na spletu je razstava razporejena po kategorijah: Bibliotekarstvo, družboslovje, ekonomija, humanistika, leposlovje in jeziki, naravoslovne vede, priročniki in turistika, tehnika in informatika, umetnost in arhitektura.

foto: Knjigarna Konzorcij

Knjigarna Konzorcij je letošnji Frankfurt po Frankfurtu nadgradila s spletnimi dogodki v sodelovanju z društvom Znanost na cesti. Na Youtube in Facebook kanalu Mladinske knjige si boste lahko ogledali štiri zanimiva predavanja:

Možgani in kovid

Delovanje možganov po obolenju s COVID-19V pogovoru, ki ga bo vodil Iztok Konc, bosta sodelovala  dr. Milica Kramberger, nevrologinja in dr. Tristan Rigler, klinični psiholog.

Ustvarjanje v času pandemije

V pogovoru, ki ga bo vodila Renata Dacinger, bodo sodelovali Janko Petrovec, dopisnik RTV SLO v Rimu in avtor knjige Karantena. Rim., dr. Tomaž Grušovnik, filozof in avtor knjige Karantenozofija in Tadej Golob, avtor knjige Virus.

Plan B

Podnebne spremembe in možni odgovori nanjeV pogovoru, ki ga bo vodila Renata Dacinger, bodo sodelovali dr. Griša Močnik, raziskovalec na področju okoljevarstva, Boštjan Videmšek, novinar in avtor knjige Plan B, in Jonas Sonnenschein, okoljevarstvenik.

Tu se ne bo nikoli več šivalo

Pogovor o knjigi antropologinje dr. Nine Vodopivec o propadu tekstilne industrije v Sloveniji na primeru Mure. Z dr. Nino Vodopivec se bo pogovarjala Katarina Modic.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine