6.9 C
Ljubljana
torek, 18 maja, 2021

Zopet pestra noč za policijo na Primorskem

Piše: C. R.

Policisti policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih. Obravnavali so dve prometni nesreči z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda je bila ena intervencija.  

V Ilirski Bistrici je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je vse prostore, zatem pa odnesel klavirsko harmoniko znamke Scandalli. Škode je za približno 3000 evrov. Nekdo je vlomil v galerijo v Piranu. Odnesel je 3 umetniške slike (akt, Miramar in piransko obzidje), vredne približno 6000 evrov.

Ponoči je v Ilirski Bistrici nekdo vlomil v prodajalno, iz katere je ukradel menjalni denar.

Ob 22.15 so policisti v Luciji ustavili 30-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejeni preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat – 0.00 mg/l. Zaradi suma, da vozi pod vplivom mamil, je bil odrejen postopek za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je bil pozitiven na kanabis ter kokain, odrejen je bil strokovni pregled. Voznica ga je odločno odklonila. Na podlagi prekrška ji je bilo začasno odvzeto vozniško in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi obdolžilni predlog.

7. marca 2021 so policisti PP Ilirska Bistrica v gozdu, v bližini vikendov na Sviščakih, našli dron znamke DJI, model Spark, bele barve. Lastnik  se  lahko  zglasi  na  PP Ilirska Bistrica za prevzem izgubljenega drona.

Vir: Policijska uprava Koper 

Zadnje novice

Sorodne vsebine