6.4 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Znova veliko nesreč, v katere so vpleteni motoristi in mopedisti, primorski policisti pa zasegli precej dvokolesnikov

Včeraj so gorenjski policisti obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Železnikih je voznik trčil v avtomobil pred sabo, ki  je bil ustavljen pred prehodom za pešce zaradi prečkanja ceste pešca, v Tržiču  je  voznica  prometno  nesrečo  povzročila zaradi nepravilne strani vožnje,  v  Kokri  pa  je  padel motorist. Okoliščine kažejo, da je vozil z neprilagojeno hitrostjo. S kraja nesreče je bil odpeljan s helikopterjem.

 

Danes ob 11. uri so primorski policisti na cesti Postojna – Senožeče obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bila udeležena 59-letni motorist z okolice Ljubljane in 62-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra. Pred gradbiščem, kjer je promet urejen s semaforjem, je speljala kolona, motorist pa je pričel nepravilno prehitevati po zaporni ploskvi. V tem je voznik avtomobila nepravilno zavijal levo, na delu, kjer ne bi smel. Za oba sledi hitri postopek z izdajo plačilnega naloga. Voznik motorja in sopotnica sta se v nesreči poškodovala.

Danes zjutraj, ob 7.53, se je zgodila prometna nesreča pri Izoli. Promet je bil oviran do 9.23, ko je bil ponovno sproščen. Prometno nesrečo je povzročil 26-letni voznik osebnega avtomobila, ki je s sprednjim delom trčil v zadnji del vozila 29-letnice. To je odbilo v odbojno ograjo, povzročiteljevo vozilo pa je obstalo na strehi. Oba udeleženca sta lažje poškodovana, povzročitelju
ledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Ob 8.25 pa se je zgodila prometna nesreča na hitri cesti pod nadvozom za Dragonjo, smer Izola. 64-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po levem prometnem pasu mimo izvoza Koper center proti Izoli ter trčil v osebni avto, ki je stal v stoječi koloni. Tega je nato odbilo v tretji osebni avto. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je bil za vse udeležence 0,0 mg/ l alkohola, trije udeleženci so bili lažje poškodovani. Povzročitelju sledi plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti. Promet je bil ponovno sproščen ob 9.56.

Precej vozil, zlasti dvokoles, so policisti včeraj zasegli. Včeraj popoldne so koprski policisti ustavili 38-letnega domačina z osebnim avtomobilom, ki ima ukrep prepovedi vožnje, opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0.44 mg/l. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog. V Dekanih so 14-letnemu Izolanu zasegli motorno kolo, ker nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog in plačilninalog za starše. Koprski policisti pa so zasegli moped vozniku z okolice Kopra, ker je bilo na tehničnem pregledu potrjeno, da je predelan. Sledi obdolžilni predlog. Piranski policisti so zasegli moped, ker se je na tehničnem pregledu potrdilo, da je predelan (presega dovoljeno hitrost). Sledi obdolžilni predlog. Ob 22.30 so v Portorožu 16-letniku zasegli skuter, ker je neregistriran in ker voznik nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zasegi so se dogajali tudi na Štajerskem Policisti  Policijske postaje Rače so sinoči, med kontrolo cestnega promet v Miklavžu na Dravskem polju, ustavili 15-letnega voznika motornega kolesa. V   postopku   so  ugotovili,  da  voznik  še  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni bilo registrirano. Policisti  so  mu  motorno  kolo  zasegli,  zoper  njega pa bodo na Okrajno sodišče  Maribor podali obdolžilni predlog. Ker je prekršek  mladoletnika opustitev dolžnega nadzorstva, bodo policisti izdali plačilni  nalog tudi njegovemu zakonitemu zastopniku oz. staršem. Predpisana globa za tak prekršek je 200 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine