11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Znova prevara s predrto gumo na počivališču, zlikovec sunil torbico

V preteklih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 360 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 90 dogodkov, s področja javnega reda in miru 131 dogodkov in s področja prometne varnosti 106 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 14 tatvin, 11 vlomov (v 3 primerih je ostalo pri poskusu) in 9 poškodovanj tuje stvari. Prav tako so posredovali v enem primeru prijave nasilja v družini.

S področja prometne varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 53 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 13 krat v zasebnem prostoru.

V soboto zjutraj je bila PU Ljubljana obveščena o drzni tatvini na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanca (drž. Romunije) ogovoril neznani moški in ga zamotil da ima predrto pnevmatiko, medtem pa mu je iz vozila odtujil torbico z vsebino.

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 11 vlomov, v treh primerih je šlo za poskus. V Črni vasi so neznanci vlomili v vikend in odtujili orodje. v Starem logu pri Kočevju so vlomili v delavnico in odtujili indukcijski kuhalnik in rezalnik papirja. Na Ziherlovi ulici so vlomili v klet in odtujili kolo. V okolici Kočevja so vlomili še v dve hiši, iz ene so odtujili nakit, iz druge prazno manjšo kovinsko blagajno. Prav tako so vlomili v tri vozila, in sicer so na Gašperšičevi iz vozila odtujili moško kolo, v Mengšu so odtujili torbico z vsebino, na Litijski pa navigacijo.

V petek okoli 11.45 je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v Sp. Logu pri Litiji, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je voznik Opel Corse vozil iz Litije proti Zagorju in v naselju Sp. Log iz za zdaj še neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče in oplazil vozilo Audi, ki je pravilno pripeljalo po svojem smernem vozišču. Po trčenju sta oba voznika zapeljala izven vozišča. Povzročitelj je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in je bil s helikopterjem odpeljan v UKC Ljubljana.

V petek okoli 17. ure so policisti na južni obvoznici obravnavali prometno nesrečo v kateri so bila udeležena tri vozila. Povzročila sta jo voznika VW in Škode zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. V nesreči je bila udeležena še voznica VW. Dve osebi sta utrpeli lahke telesne poškodbe.

V petek okoli 16.40 se je na južni obvoznici pripetila prometne nesreče, v kateri je bil udeležen sam voznik osebnega vozila . Vozil je po izvozu Center oziroma kraku C iz avtoceste A1 iz smeri Barja proti Rudniku in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo v desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal naravnost, kjer je trčil v prometni znak, nato pa se z vozilom prevrnil. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan na UKC Ljubljana. V prometni nesreči se je lahko telesno poškodoval. Ugotovljeno je bilo, da med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu in da je vozil pod vplivom alkohola, saj je bil rezultat preizkusa alkoholiziranosti 1,02 mg/l. IZdan mu je bil plačilni nalog, prav tako pa bo zoper njega podan obd. predlog na sodišče.

V petek okoli 16.15 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči motorita, ki je vozil iz smeri Petrine proti Kočevju, pri naselju Briga pa je zaradi neprilagojene hitrosti zdrsnil po vozišču in trčil v kovinsko zaščitno odbojno ograjo. Na kraju je bil oskrbljen s strani zdravstvenega osebja ZD Kočevje, nato je bil odpeljan na UBKC. Po podatkih policije naj bi utrpel lahke telesne poškodbe.

Policisti PP Cerknica so v soboto, nekaj pred 2. uro, pri kontroli prometa ustavili in kontrolirali voznika motornega kolesa KTM, za katerega je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (0,66 mg/l), brez veljavnega vozniškega dovoljena, prav tako pa motorno kolo ni bilo registrirano. Policisti so motorno kolo zasegli, zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Zadnje novice

Sorodne vsebine