7.4 C
Ljubljana
torek, 16 aprila, 2024

Znane podrobnosti tragedije v bližini Šmarij pri Jelšah; reševalci bili oblečeni v neprebojne jopiče!

Piše: C. R.

Včeraj popoldne so policisti na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah obravnavali umor in samomor.

Ob 17.19 uri so na Operativno komunikacijski center PU Celje prejeli obvestilo, da je prišlo v Šentvidu pri Grobelnem do streljanja. “Na kraj smo takoj napotili več patrulj, saj je šlo za izjemno nevaren postopek. Po podatkih, ki smo jih imeli,  se je storilec po tem, ko je ustrelil partnerico, oborožen umaknil v stanovanjsko hišo. Policista policijske postaje Šmarje pri Jelšah sta ob prihodu na kraj,  ustreljeno žensko odnesla na varnejše območje in jo predala predstavnikom Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah, ki smo jih zaradi nevarnega postopka opremili z neprebojnimi jopiči,” so sporočili iz Policijske uprave Celje.

Ogled kraja družinske tragedije je v sodelovanju s policisti opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije  PU Celje. Udeležili sta se ga tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.  “Z  ogledom in zbiranjem obvestil smo ugotovili, da je 61-letni moški s kratkocevnim orožjem, pred stanovanjsko hišo,  ustrelil  57-letno izven zakonsko  partnerico ter po dejanju odšel v stanovanjsko hišo, kjer je ustrelil še sebe. Ko smo vstopili v stanovanjsko hišo je 61-letnik še kazal znake življenja. Reševalci so mu takoj nudili prvo pomoč, organizirali smo tudi helikopterski prevoz,  vendar je  storilec kljub hitremu nudenju pomoči, poškodbam  na kraju podlegel.”

Kot so še sporočili, v omenjenem primeru obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja umora ter samomor.  Najverjetneje je do tragedije prišlo zaradi večletnega nesoglasja med partnerjema, vendar o kakršnemkoli nasilju med njima na policiji niso bili nikoli obveščeni.

“Nasilje do katerega prihaja v družinah je tudi na našem območju zelo prisotno. Do vseh vrst nasilja, še posebej do družinskega, imamo  na Policijski upravi Celje ničelno toleranco. Lani smo na našem območju obravnavali 316 kaznivih dejanj nasilja v družini, v letu 2019 311, leta 2018 pa 319. Samo v letošnjem letu smo izrekli 49 ukrepov prepovedi približevanja žrtvam družinskega nasilja. V letu 2020 smo na območju Policijske uprave Celje izrekli 287 ukrepov prepovedi približevanja, v letu 2019 pa 313,” so še zapisali.

Večinsko  prepričanje  o nasilnih dejanjih in njihovih storilcih je, da gre za   nerazumno   in  nepredvidljivo  ravnanje  alkoholikov,  odvisnikov  od prepovedanih drog, duševno nestabilnih in obupanih ljudi. Vendar je nasilje pogosto  prisotno  tudi v navzven zelo urejenih družinah. Vse žrtve nasilja znova pozivamo, naj vsako obliko nasilja takoj prijavijo policiji, le na ta način  bomo  lahko  storili  vse,  da  žrtev  zaščitimo  in  proti storilcu pravočasno  ukrepamo.  Prav  tako pozivamo sorodnike žrtev, sosede, znance,skratka  vse, ki posumijo, da se za štirimi zidovi dogaja nasilje, da nas o tem obvestijo, pozivajo policisti.

Vir: PU Celje

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine