13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Znane podrobnosti o družinski tragediji v Žalcu, kjer je 36-letnik umoril lastno mater

Piše: C. R.

Včeraj okoli pol šestih zjutraj so bili policisti obveščeni, da je na območju  Policijske postaje Žalec, storilec do smrti zabodel 57-letno občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka. Motiv za tragično dejanje še ni znan.

Po  do  sedaj  zbranih obvestilih, je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom  prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz  neznanega  razloga,  do  smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta.  Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla,  očeta so z reševalnim vozilom  odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po trenutnihpodatkih  je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

36-letnik je po tragičnem dejanju  pobegnil  s  kraja  dejanja.  Kmalu  po dogodku smo ga izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral. Kot je sporočila policija, ima osumljenec težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, vendar ga doslej niso obravnavali  zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih pa so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog  ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov  s področja javnega  reda in miru ter cestnega prometa.
36-letnika  bodo  s  kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora  ter poskusa umora privedli k preiskovalnemu sodniku. Za storjeno  dejanje mu grozi  najmanj 15 let zaporne kazni.
Vir: PU Celje

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine