0.3 C
Ljubljana
četrtek, 30 novembra, 2023

Znana identiteta moškega, ki je streljal v mariborskem baru

Piše: nova24tv.si

Poročali smo že o streljanju v baru Bella na Pobrežju v Mariboru, kjer, je na srečo prišlo le do poskusa umora. Strelec je namreč zgrešil oškodovanca.

Strelska drama se je v nedeljo okoli 15.40 odvijala na Pobrežju, v baru Bella. Šestintridesetletni Bojan Preradović je pištolo nameril v 30-letnega prijatelja Kristijana Pfeiferja in dvakrat sprožil. Da se v lokalu nikomur ni zgodilo nič, je zaslužen njun skupni prijatelj Sebastijan Petrič. V trenutku, ko je Preradović pritisnil na petelina, se je zagnal proti njemu, ga zgrabil za roko in pištolo preusmeril vstran.

Kriminalisti so osumljenega Preradovića kazensko ovadili in ga zaradi poskusa umora v torek zvečer privedli pred preiskovalnega sodnika. Ta je sledil predlogu tožilstva in odločil, da mora v pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Sedemintridesetletni moški, ki je strelcu po dejanju pomagal zakriti sledi oziroma skriti njegova oblačila, pa se bo za razliko od Preradovića branil s prostosti. Preiskovalci so ga ovadili zaradi pomoči storilcu po kaznivem dejanju, za kar je predpisana kazen do pet let zapora. Piše spletni Večer.

Posnetek nadzorne kamere lokala si lahko ogledate na portalu e-maribor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine