10.2 C
Ljubljana
petek, 1 marca, 2024

Zgodilo se je sinoči: lahkomiselno zavil na levo na dovozno pot in ubil dva človeka

Piše: C. R. 

Tragični statistiki naših cest moramo dodati včerajšnjo prometno nesrečo, ki se je zgodila na Gorenjskem. Brezumno in lahkomiselno zavijanje avtomobila levo z glavne ceste na dovozno pot, ne da bi se voznik prepričal, ali sme res to storiti, je pripomoglo k novima smrtnima žrtvama. Umrla sta motorist in njegov sopotnik, ki niti nista imela časa reagirati, ko jim je pot zaprl avtomobil. Sledilo je brutalno trčenje in takojšnja smrt. 

Včeraj ob 20.20 se je na regionalni cesti Britof – Primskovo (pri naselju Britof) blizu Kranja zgodila hujša prometna nesreča s trčenjem avtomobila in motorja. Po zdaj znanih podatkih je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Kranja proti Britofu. Pri zavijanju levo na dovozno pot je izsilil prednost vozniku motornega kolesa, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri. Na kraju sta voznik motornega kolesa in njegov sopotnik zaradi hudih telesnih poškodb umrla. Voznik avtomobila je bil  telesno poškodovan. Na kraju je pomoč nudilo zdravstveno osebje in gasilci. Na kraju sta bila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila o vseh okoliščinah prometne nesreče ter za voznika avtomobila vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

foto: policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine