24.5 C
Ljubljana
nedelja, 14 aprila, 2024

Zgodila se je nesreča s smrtnim izidom

Danes okoli 6.40 ure so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da se je v Dolskem zgodila prometna nesreča, v kateri sta udeležena osebno vozilo in motor. Voznik motornega kolesa je na kraju nesreče umrl. Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec in ta trenutek ogled še vedno poteka.

Na omenjenem odseku glavne ceste je zaprt del vozišča za smer proti Litiji, obvoz je urejen preko naselja Dolsko. Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o okoliščinah prometne nesreče, da podatke sporočiljo na najbližjo policijsko postajo ali Postajo prometne policije Ljubljana (01 583 88 20), ali pokličejo na interventno številko 113, ali anonimni telefon 080 1200.

Po do sedaj zbranih obvestilih in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 24-letna voznica osebnega vozila znamke VW Polo vozila v koloni vozil po glavni cesti iz smeri Litije proti Ljubljani. Pri kraju Dolsko je zavila levo iz kolone proti dovozu k bližnji stavbi, pri tem pa zaprla pot 50-letnemu vozniku motornega kolesa znamke Ducati, ki je prav tako vozil v smeri proti Ljubljani. Po trčenju je motorist padel po vozišču, utrpel je tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Motorist je med vožnjo uporabljal homologirano zaščitno čelado. Voznica je bila preizkušena z alkotestom, kateri je bil negativen. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine