16.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 27 septembra, 2021

Zgledi vlečejo: potem ko je ostareli komunist Budimir Lončar kradel rože pred cerkvijo, so zmanjkali tudi bronasti kipi s križevega pota na reškem Trsatu

S križevega pota ob katoliškem svetišču na Trsatu na Reki so prejšnji teden nepridipravi ukradli tri bronaste kipe, ki so vredni nekaj več kot deset tisoč evrov. Reška policija je danes sporočila, da preiskava še poteka in da intenzivno iščejo storilce.

 

Umetniške predmete verskega značaja so neznanci ukradli med 9. in 11. oktobrom. Gre za kipe vojakov, ki so bili postavljeni ob križevem potu v svetišču Matere Božje na Trsatu, je danes na svoji spletni strani objavila primorsko-goranska policijska uprava.

Reška policija obenem išče neznance, ki so iz skladišča na območju Kantride na Reki med majem in sredino oktobra letos odtujili 850 metrov električnih kablov ter več drugih predmetov za varjenje. Lastnike skladišča so oškodovali za najmanj 200.000 kun (27.000 evrov).

Očitno je vandalizem in kraja predmetov s cerkvenih objektov postalo že navada, ki se bo očitno še bolj razpasla po tistem, ko so ostarelega politika Budimirja Lončarja, zadnjega zunanjega ministra propadle Jugoslavije, zalotili pri kraji rož izpred cerkve. Sicer pa so danes v Sloveniji zabeležili tudi sovražne napise na eni od mariborskih cerkva…

Zadnje novice

Sorodne vsebine