7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Ženska kljukala po vratih; druga kradla nakit

Kranjski policisti so včeraj zvečer v Naklem obravnavali prijavo o ženski, ki je hodila od hiše do hiše in kljukala po vratih, kot tudi naj bi prodajala nakit.

Žensko so policisti izsledili. Do tatvin iz hiš ni prišlo, so pa to okoliščine, ki se pojavljajo pri drznih tatvinah in stanovanjskih objektov.

Podoben primer druge ženske so dan prej obravnavali tudi jeseniški policisti. V Žirovnici je približno 45 let stara ženska, s temnejšo poltjo in v čop spetimi črnimi lasmi, oškodovanki iz hiše odtujila nakit. Storilka se je pred dejanjem pojavila na vratih hiše oškodovanke in ji v prodajo ponujala okraske. Žensko je lastnica odslovila, kasneje pa jo je zalotila v svoji hiši. Storilka ni bila izsledena.

Taka dejanja v določeni meri preprečuje dosledno zaklepanje nepremičnin, ker storilci pri izvrševanju drznih tatvin večinoma izkoriščajo ravno nedoslednost lastnikov pri zaklepanju objektov in zapiranju oken ali vrat. To so stvari, ki lastniku ne vzamejo nič časa, mu pa prihranijo obilico skrbi in lahko preprečijo oškodovanje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine