7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Že v prvi polovici dneva serija štirih reševanj v gorah

Posadka policijskega helikopterja je bila z ekipo za reševanje v gorah danes dopoldan aktivirana kar 4-krat. Serija intervencij se je ob osmi uri zjutraj začela z reševanjem na Planiki pod Triglavom zaradi bolezenskega stanja pri planinki. Istočasno sta sledili reševanji na pobočju Kuric, kjer je omagal planinec, in na Komni, kjer si je planinka poškodovala nogo. Vsi trije so bili prepeljani v bolnišnico Jesenice.

Na območju Planjave v Kamniško – Savinjskih Alpah pa je ekipa še četrtič danes dopoldan reševala planinca, ki je pri sestopu zašel s poti in obtičal na neprehodnem in nevarnem terenu. S pomočjo vitla je reševalec letalec planinca nepoškodovanega spravil v helikopter, nakar je bil odpeljan v dolino.

Nesreče in dogodki se redko zgodijo sami od sebe. Običajno je razlog zanje človeški faktor. Zato znova opozarjamo na previdnost v gorah. Pohodniki upoštevajte vremensko napoved, turo prilagodite sebi, uporabljajte ustrezno opremo, hodite po označenih poteh, pazite na padajoče kamenje in odlome skal, na vrhu pa se spomnite, da je potrebno še varno sestopiti. Ta osnovna pravila vas v veliki meri varujejo pred nesrečo.

https://www.facebook.com/2030823117135166/posts/2635211163363022/

Zadnje novice

Sorodne vsebine