11.2 C
Ljubljana
sobota, 15 maja, 2021

Že od petih zjutraj pod vplivom drog

Škofjeloški policisti so na podlagi prijave sumljive vožnje danes že od peti utri zjutraj obravnavali voznico, pri kateri je hitro test na prepovedane droge pokazal na prisotnost konoplje. Voznici so policisti odredili še strokovni pregled in ji prepovedali nadaljnjo vožnjo.

 

Že včeraj popoldan pa so kranjskogorski policisti zasegli osebni avtomobil vozniku, ki je bil dan prej obravnavan zaradi vožnje pod vplivom alkohola in ni upošteval prepovedi vožnje. Preizkus alkoholiziranosti mu je takrat pokazal rezultat 0.48 mg/l alkohola, včeraj pa je bil pozitiven tudi na hitri test na prepovedane droge.

Kranjskogorski policisti so sicer včeraj obravnavali še eno voznico, ki je odklonila tako hitri test na prepovedane droge, kot tudi strokovni pregled.

Pod vsako kritiko pa je ravnanje motorista, ki je včeraj na Jesenicah bežal pred policisti. Pobegniti ni uspel, preizkus alkoholiziranosti pri njem pa je pokazal rezultat 0.83 mg/l. Pred tem dogodkom mu v gostinskem lokalu zaradi očitnega vpliva alkohola niso želeli postreči z alkoholno pijačo.

To so dejanja, ki občutno povečujejo tveganja in povzročajo konkretne nevarnosti v prometu. Zato apeliramo na udeležence, naj upoštevajo prepovedi in omejitve, ker so namenjene zagotavljanju varnosti in izločanju tistih, ki v prometu nimajo kaj iskati. In ti vozniki v prometu dejansko niso imeli kaj iskati.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine