10 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Zdrsnil z avtom v vodo in umrl, drugi voznik pa pijan v drevo

Piše: C. R.

Gorenjski policisti so v minulih dveh dneh obravnavali tri nesreče s posledicami za udeležence. V petek opoldan se je mlajša oseba med rolanjem na dovozni poti spotaknila in nenadoma padla na cesto ter pod osebni avtomobil. Pod njim je z glavo udarila v dno vozila. K sreči je uporabljala čelado. Po podatkih policije je oseba lažje poškodovana.

Včeraj ponoči je voznik v okolici Kranja trčil v drevo. V vozilu se je poleg voznika nahajalo še pet potnikov, eden celo v prtljažniku. Vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,72 mg/l alkohola. Po podatkih policije so bili lažje poškodovani trije potniki. Proti vozniku policisti vodijo postopek zaradi suma kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, proti vsem pa poteka tudi prekrškovni postopek zaradi kršitve omejitve gibanja ponoči. Postopek še poteka.

Danes ponoči pa so policisti v Bohinju obravnavali nesrečo voznika, ki je z mosta zapeljal v vodo in prevrnjen na strehi v njej obstal. Umrl je na kraju dogodka. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Odrejena je bila obdukcija. V vozilu je bila še potnica, ki pa po podatkih policije ni poškodovana in je po nesreči poskušala takoj pomagati. Postopek še poteka. Gre za tretjo letošnjo smrtno žrtev na gorenjski cestah.

Vir: Policijska uprava Kranj

Zadnje novice

Sorodne vsebine