22.7 C
Ljubljana
torek, 9 avgusta, 2022

Zažgal »kontejnerje« in pobegnil!

Piše: C. R. 

Danes, 26. septembra ob 4.05 uri, je bila Policija obveščena, da v Novi Gorici v Kidričevi ulici gori na ekološkem otoku gori več komunalnih zabojnikov.

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznanec tekom noči na neugotovljen način zanetil požar na omenjenem ekološkem otoku blizu enega od tamkajšnjih stanovanjskih blokov zaradi česar so zagoreli različni zabojniki za komunalne odpadke. Po dejanju je storilec kraj zapustil, zaradi požara zabojnikov je nastala materialna škoda za približno 4.000 evrov na škodo gospodarske družbe. Kasneje so požar več plastičnih komunalnih zabojnikov dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

Policisti PP Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Danes, 26. septembra ob 14.15 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o požaru stanovanjske hiše na območju naselje Dolenji Novaki (Občina Cerkno). Po prvih zbranih podatkih je do požara prišlo na verandi objekta, požar pa se je nato razširil na del ostrešja.

V požaru nihče ni bil poškodovan, višino nastale materialne škode zaradi požara še ocenjujejo; po nestrokovni oceni je zaradi požara nastala večja materialna škoda. Požar so kasneje pogasili gasilci PGD Dolenji Novaki in Cerkno. Policisti PP Idrija nadaljuje z dodatnim zbiranjem obvestil, da bi ugotovili vse okoliščine požara.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine